Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Γυναικες     

Σε     αντίθεση με τις γυναίκες, οι οποίες είναι ειδικές στην τέχνη της υπεκφυγής, οι περισσότεροι άντρες λένε αυτό που εννοούν και εννοούν αυτό που λένε. Ο λόγος τους είναι ντόμπρος, και μπαίνουν κατευθείαν στο θέμα. Από την άλλη, οι γυναίκες είναι γενικά πιο πολύπλοκες και ύπουλες, ειδικά όταν πρόκειται να συζητήσουν κάτι.



Άρα, αυτό που μένει σε κάποιον να κάνει είναι να προσπαθήσει να ερμηνεύσει τη γλώσσα του σώματος μιας γυναίκας. Μια γλώσσα που λέει τα πράγματα με το όνομά τους.



Είτε το πιστεύετε είτε όχι, οι γυναίκες εκπέμπουν διαρκώς εμφανέστατα μηνύματα μέσω της γλώσσας του σώματος, δηλώνοντας κάθε φορά τι σκέφτονται και τι αισθάνονται. Το μόνο κόλπο είναι να αποκωδικοποιήσετε αυτά τα μηνύματα, τα οποία είναι ιδιαίτερα χρήσιμα στο στάδιο της τυχαίας γνωριμίας, όταν, δηλαδή, δεν γνωρίζεστε πολύ καλά.



Το ΜΕΝ 24 σας παρουσιάζει μια λίστα από φυσικούς υπαινιγμούς για να είστε σε θέση να καταλαβαίνετε τι λένε τα μάτια και οι γοφοί της, δυνατά και καθαρά, ακόμα και όταν τα χείλη της παραμένουν βουβά.



1. Το φλερτ



Μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε τις γυναίκες που προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή ενός άντρα, ακόμα και όταν βρίσκονται στην άλλη άκρη του δωματίου. Σχεδόν κάθε πτυχή της γλώσσας του σώματός τους τίθεται σε εφαρμογή. Για αρχή, γέρνουν προς τον άντρα που προσπαθούν να προσελκύσουν και συχνά κερδίζουν την οπτική επαφή. Γελάνε πιο συχνά από ότι συνήθως και χαμογελούν διαρκώς, άσχετα με το αν ο άλλος είπε κάτι αστείο ή όχι. Δαγκώνουν τα χείλη τους και, γενικά, τα πρόσωπά τους γίνονται πιο ζωηρά.



Οι γυναίκες που φλερτάρουν έχουν επίσης την τάση να κινούνται νευρικά, ενδεχομένως παίζοντας με τα κοσμήματά τους, περιστρέφουν τα δαχτυλίδια τους και τραβάνε τα κολιέ τους. Αυτό οφείλεται στη νευρική τους έξαψη. Επειδή οι καρδιές τους χτυπάνε λίγο πιο γρήγορα απ’ ότι συνήθως, χρειάζονται κάποιο είδος συναισθηματικής διεξόδου για αυτήν την ένταση.



Μπορεί ακόμα να παίζουν με τα μαλλιά τους ή να βάζουν τα χέρια στο σώμα τους κατά έναν ασυνήθιστο τρόπο, κάτι το οποίο είναι ένα ασυναίσθητο σημάδι που δείχνει ότι αυτό που πραγματικά θα επιθυμούσαν είναι ο εν λόγω άντρας να τις αγγίξει έτσι.



Πως πρέπει να αντιδράσετε:



Αν η γυναίκα που έχετε στο οπτικό σας πεδίο επιδεικνύει τα περισσότερα ή όλα τα κλασικά σημάδια που παραθέσαμε παραπάνω και που δείχνουν ότι σας φλερτάρει, θα πρέπει να είστε βέβαιοι για τις πιθανότητες που έχετε μαζί της και απλά να δραστηριοποιηθείτε. Βασικά, οι ενέργειες της μόλις σας δώσανε το πράσινο φως για να ξεκινήσετε κάτι.



2. Ο πόθος



Τα μηνύματα του σώματος που δείχνουν μία σφοδρή ερωτική επιθυμία είναι τα ίδια με αυτά του φλερτ, μόνο που είναι πολύ πιο έντονα. Απλά φανταστείτε την Beyonce σε κάποιο videoclip της και θα καταλάβετε τι εννοούμε. Η οπτική επαφή αυξάνεται και παρατείνεται, και οι διασταλμένες κόρες του ματιού δείχνουν τη διέγερση. Οι εντυπωσιακές προκλητικές πόζες, με τους γοφούς και το στήθος προς τα έξω, είναι αυτό που τελικά τις προδίδει. Φυσικά, αυτή η «ανοιχτή» συμπεριφορά συνήθως εμφανίζεται ιδιαιτέρως, ή σε περιπτώσεις που πληρώνονται για να δείχνουν σεξουαλικά προκλητικές, όπως σε ένα club.



Παρατηρείστε, ακόμα, την βαριά αναπνοή, η οποία είναι επίσης ενδεικτικό της έντονης επιθυμίας. Για παράδειγμα, μήπως αναπνέει λίγο πιο έντονα όταν είστε πολύ κοντά στο θέατρο, και ενίοτε ακουμπάτε λίγο ο ένας τον άλλον; Αυτό συμβαίνει γιατί έχει ερεθιστεί. Θα προσπαθήσει να σας αγγίξει χωρίς να κρατήσει τα προσχήματα.



Πως πρέπει να αντιδράσετε:



Είναι έτοιμη, επομένως ανταποκριθείτε με τον ίδιο τρόπο. Χαλαρώστε και με περισσότερη οικειότητα ανταποδώστε τις ενέργειές της, αυξήστε την οπτική επαφή, και βρείτε δικαιολογίες για να την αγγίξετε, στην αρχή τυχαία, και αν δεν απομακρυνθεί, με μεγαλύτερη ένταση.



3. Η αδιαφορία



Τα φυσικά σημάδια που αποκαλύπτουν την έλλειψη ενδιαφέροντος είναι σχεδόν τα αντίθετα από αυτά του φλερτ. Για παράδειγμα, αν μιλάτε σε μια κοπέλα ενώ έχετε βγει διπλό ραντεβού με ένα άλλο ζευγάρι, και αυτή κοιτάζει επίμονα προς άλλα πράγματα, είτε δεν της αρέσετε είτε είναι απλά ντροπαλή. Αν φαίνεται τελείως ήρεμη και ήσυχη και σπάνια χαμογελάει, πιθανόν να μην την ελκύετε. Θυμηθείτε, η ζωηρή, ακόμα και ημι-νευρική, συζήτηση και οι νευρικές χειρονομίες συνήθως σημαίνουν έλξη, επομένως μια συμπεριφορά με μικρότερη ένταση σημαίνει το αντίθετο.



Άλλα σημάδια αδιαφορίας μπορεί να περιλαμβάνουν το να γέρνει μακριά σας ή το να σταυρώνει τα χέρια της. Προφανώς, με το να σταυρώνει τα χέρια μπροστά της, υποδηλώνει έντονα ότι είναι φυσικά και διανοητικά κλειστή στις χειρονομίες σας.



Πώς πρέπει να αντιδράσετε:

Δεν υπάρχει πραγματικά λόγος να κυνηγήσετε μια τόσο «κρύα» γυναίκα. Δεν θα πείραζε βέβαια να προσπαθήσετε να την φλερτάρετε, απλά για να δείτε αν θα «ξεπαγώσει» καθόλου. Ωστόσο, εννιά στις δέκα φορές, απλά δεν θέλει, επομένως μην προσπαθήσετε και πολύ πριν παραδώσετε τα όπλα.



4. Τα αντιφατικά συναισθήματα



Αν οι γυναίκες δεν είναι βέβαιες για τις προθέσεις σας, ή για τα αισθήματά τους απέναντί σας, ή απλά για το τι πρέπει να κάνουν σε αυτή την περίπτωση, εκπέμπουν μηνύματα που δείχνουν ότι αισθάνονται μπερδεμένες και αναποφάσιστες. Για να εναρμονίσουν τα αντιφατικά τους συναισθήματα, το σώμα τους εκπέμπει αντιφατικά σημάδια, έναν συνδυασμό των μηνυμάτων του φλερτ και αυτών της αδιαφορίας, για τα οποία μιλήσαμε παραπάνω.



Για παράδειγμα, αρχικά μπορεί να σας κοιτάζουν επίμονα, και μετά να γυρνάνε απότομα από την άλλη μεριά και να κοιτάνε αλλού. Μπορεί να γείρουν προς το μέρος σας, αλλά όταν θα κινηθείτε προς το μέρος τους για να ανταποκριθείτε στις ενέργειές τους, να αντιδράσουν σαν να άλλαξαν ξαφνικά γνώμη, και ντροπαλά να ακουμπήσουν πίσω στην καρέκλα τους. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι ακόμα σίγουρες για το τι σκέφτονται για σας.

Πώς πρέπει να αντιδράσετε:



Σε αυτές τις περιπτώσεις, μην πιέζετε την κατάσταση. Κινηθείτε αργά, να είστε φιλικοί και υπομονετικοί. Δώστε της χρόνο να σας συνηθίσει.



5. Ο θυμός



Οι πιο πολλοί άνθρωποι συνήθως μπορούν να αναγνωρίσουν το θυμό όταν τον βλέπουν, αλλά υπάρχουν διαφορετικά είδη οργής που είναι λιγότερο φανερά απ’ ότι ένα κραυγαλέο ξέσπασμα. Υπάρχει επίσης η «παγωμάρα», η οποία αποκαλύπτεται με το χαμήλωμα τον ματιών και ένα σφιχτά κλειστό στόμα. Αυτό μπορεί να συνοδεύεται από μια κλίση του κεφαλιού και από σφιγμένες ή κλειστές γροθιές. Μπορεί επίσης να σταυρώσει τα χέρια της, με τον ίδιο τρόπο όπως στην πόζα της αδιαφορίας, αλλά όταν πρόκειται για θυμό, είναι πιο αποφασισμένη, και αντί για χαλαρή, είναι πιο σφιγμένη. Αν έχει τα χέρια στους γοφούς της, πρόκειται επίσης για ένα πάρα πολύ κακό σημάδι.



Σε αντίθεση με τα είδη της γλώσσας του σώματος που αναφέραμε παραπάνω, αυτό το είδος συμπεριφοράς συνήθως εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της φάσης των ραντεβού, όχι στην πρώτη συνάντηση (αλίμονο, αν την τσαντίσατε ήδη). Ωστόσο, μπορεί επίσης να το γευτείτε στα πρώτα στάδια. Σε αυτό το σημείο, πρέπει να αντιληφθείτε ότι δεν φταίτε εσείς αλλά κάποιος ή κάτι άλλο που μόλις της συνέβη.



Πως πρέπει να αντιδράσετε:



Μια ήδη θυμωμένη γυναίκα έχει την τάση να είναι αδιάφορη και να μην ανταποκρίνεται. Περιμένετε μέχρι να καλμάρει σταδιακά ο θυμός της, και μετά σκεφτείτε σοβαρά να «χτυπήσετε».



Πώς να ερμηνεύσετε τα ανάμεικτα μηνύματα



Θυμηθείτε ότι οι λέξεις και η γλώσσα του σώματος των γυναικών συχνά εκπέμπουν ανάμεικτα μηνύματα. Για παράδειγμα, κάποιες γυναίκες χρησιμοποιούν σαρκασμό και προσβολές για να φλερτάρουν με τους άντρες, ακόμα και όταν ενδιαφέρονται ερωτικά γι’ αυτούς. Αν η εν λόγω γυναίκα σας προσβάλλει με τα λόγια της, αλλά επιδεικνύει όλα τα φυσικά σημάδια του φλερτ, παρά τα αντίθετα μηνύματα, εννιά στις δέκα φορές, σας γουστάρει.



Θυμηθείτε, η γλώσσα του σώματος μιλάει πιο δυνατά απ’ ότι τα λόγια, και σε αντίθεση με τις συζητήσεις, είναι πολύ πιο δύσκολο να κρύψει κανείς τις πραγματικές του προθέσεις που φαίνονται μέσα από τις ασυναίσθητες πράξεις του. Παρακολουθείστε προσεκτικά τις κινήσεις της, και ενεργείστε ανάλογα με αυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου